Роман КИРЕЙ,
«Урядовий курʼєр»

Аби приховати кримінальне правопорушення, жінка зателефонувала до поліції та повідомила про розбійний напад. Однак під час перевірки поліцейські встановили її причетність до привласнення коштів.

Як повідомили працівники сектору комунікації управління Національної поліції в Черкаській області, до Катеринопільського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з населених пунктів району до відділення поштової служби зайшло двоє невідомих чоловіків, які, погрожуючи предметом схожим на пістолет, відкрито заволоділи грошима, що знаходилися в касі поштового відділення. Після чого зловмисники зникли в невідомому напрямку.

Працюючи на місці події та спілкуючись із оператором поштової служби, правоохоронці звернули увагу на деякі неточності в розповіді працівника пошти. Після ретельної перевірки стало зрозуміло, що ніякого нападу на відділення не було, а кошти присвоєні оператором відділення.

Жінка зізналася у вчиненому. За словами, гроші їй потрібні були, аби внести за автомобіль, який вона нібито виграла як приз у телефонному розиграші. Незважаючи на попередження рідних, що так діють шахраї, вона все ж почала брати гроші з каси відділення, однак покласти назад не мала змоги. Тому й вигадала історію про нібито напад невідомих осіб, які й забрали близько шістдесяти тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.