"Казкотерапія плюс лікувальна фізкультура"

Яна ВИШНЕВЕЦЬКА
6 червня 2013

РОСТІТЬ ЗДОРОВИМИ. Добре відомо: щоб дитина росла й розвивалася гармонійно, вона має бути передовсім міцною фізично та психологічно. І навіть коли вже трапилося так, що в малечі діагностували певну проблему зі здоров’ям, вихід є: існують спеціальні дитсадки для дітей з тими чи тими захворюваннями. Зокрема, у Дарницькому районі столиці вже понад два десятки років працює дитячий садок № 147 спеціально-комбінованого типу для дітей із вадами опорно-рухового апарату. 

Тут практикують низку оздоровчих методик, спрямованих на формування правильної постави: зокрема розробляють та впроваджують новітні методики профілактики та лікування дитячих хвороб, завзято використовують традиційні та нетрадиційні методики фізичного виховання, впроваджують спеціальні лікувально-профілактичні процедури — фітотерапію, ароматерапію тощо. Педагоги та медики, що працюють у дитсадку, активно контактують із батьками, щоб разом працювати над збереженням і зміцненням здоров’я дошкільнят.

У дитсадочку, де є плавальний басейн, спортивний, тренажерний та зал лікувальної фізкультури, навіть розробили різні види обладнання, яке використовують на заняттях фізкультури та корегувальної гімнастики. Крім того, малюки, які мають порушення постави, деформацію грудної клітини, плоскостопість та інші недуги опорно-рухового апарату, тричі на рік проходять курс масажу. Для лікування всіх вад існують спеціальні комплекси, й до кожної дитини практикують індивідуальний підхід.

Малюки завжди із задоволенням відвідують плавальний басейн. Фото надане автором

Тут дітлахів уже змалку вчать знаходити вихід зі стресових ситуацій та практикують психопрофілактичні методики: сміхотерапію, казкотерапію, музикотерапію тощо.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua