" Кілер завадив Нємцову оприлюднити докази участі російської армії у війні на Донбасі"

2 березня 2015

Незадовго до вбивства Боріс Нємцов планував оприлюднити докази участі російських збройних сил у війні на Донбасі. Про це заявив опозиціонер Ілля Яшин

Однак серед офіційних версій немає помсти за опозиційну політичну діяльність. Президент Путін назвав вбивство «замовним» і» «провокаційним». Так звучить і одна із версій слідства: «провокація з метою дестабілізації політичної ситуації». У своєму останньому інтервю Нємцов прямо визнає, що Путін може наказати його вбити: 

«У мене немає сумнівів, що головна мета цього вбивства – це залякати людей, які не поділяють точку зору влади. Напевно, когось зможуть залякати. Більшість людей, які підтримували Нємцова, які поділяли його позицію з основних питань, я переконаний, продовжать боротьбу, продовжать його справу», – заявив Ілля Яшин.

Не виключають слідчі і «українського сліду», адже поряд із Нємцовим у момент убивства була громадянка України 1991 року народження.

Розправа над політиком сталася за день до опозиційного маршу «Весна», запланованого на 1 березня у столичному районі Мар’їно. Лідери опозиції скасували ходу. Натомість у центрі Москви планують влаштувати жалобний мітинг.

Copyright © 2015 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua