"Кінофільм «Магомет – посланець Аллаха» з’явиться в прокаті влітку"

30 березня 2015

Масштабний великобюджетний байопік про життя пророка Магомета викликав обурення у сунітських країнах, де законом заборонено будь-які візуальні зображення пророка.

Єгипетський ісламський центр Аль-Азрах закликав Іран накласти заборону на фільм, який, на їхню думку, посягає на святість особи пророка.

Іранський режисер Маджид Маджиді зі свого боку стверджує, що його метою було представити в істинному світлі образ ісламу та його пророка:

«Я поважаю точку зору Аль-Азрах. Однак, залишається питання: як саме ми повинні представляти пророка світові? Як ви знаєте, мас-медіа мають величезний вплив на сучасний світ»

Картина «Магомет – посланець Аллаха» – розповідь про дитинство Магомета від народження до 12-річного віку і перша частина біографічної трилогії, присвяченої пророку.

«Я намагався подати коректний образ святого пророка у цьому фільмі. Для нас, мусульман, пророк – це благословення для світу», – каже далі режисер.

Фактично у фільмі не видно обличчя Магомета. Аби домогтися цього, режисер співпрацював з триразовим володарем нагороди «Оскар»італійським операторм Вітторіо Стораро, якому вдалося домогтися затемнення обличчя пророка шляхом його засвітлення.

Більшість сцен знято в місті Кум поблизу Тегерану. Очікується, що картина вийде у прокат в Ірані та за кордоном влітку.

Поза тим, Катар оголосив зустрічний план: новий блокбастер про пророка з мільярдним бюджетом, за участю продюсера «Володаря кілець» Баррі Осборна.

EURONEWS 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua