СПІВПРАЦЯ РЕГІОНІВ. Дружбу і партнерські стосунки Крим та Буковина підтримують давно і в економічній, і гуманітарній сферах.

Нещодавно Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим було передано 540 книг буковинських видавництв. Серед збірки, яка, за словами очільника профільного міністерства Віталіни Дзоз, поповнить бібліотеки навчальних закладів півострова, найбільше дитячої літератури — популярних казок, виданих українською: «Кіт у чоботях», «Курочка ряба», «Попелюшка», збірки казок  Галичини, Закарпаття й Поділля.  Подарувала Чернівеччина Криму також видання українських класиків — твори Остапа Вишні, Івана Котляревського, Івана Франка, Юрія Федьковича, Ольги Кобилянської, історичні романи Михайла Івасюка, навчальні посібники та фотоальбоми, праці відомих буковинських науковців, письменників та поетів.

Кримчани  матимуть можливість познайомитися з сучасним перевиданням місцевим видавництвом «Букрек» стародруку Дмитра Яворницького «З української старовини» - призером Всеукраїнського і міжнародного конкурсу країн СНД. Міністр освіти Криму подякувала голові Чернівецької облдержадміністрації Михайлові Папієву та всім, хто долучився до цього корисного подарунка.