"Китайському чиновникові-хабарнику дали довічне"

11 грудня 2014

Суд середньої інстанції китайського міста Ланфан засудив у середу до довічного ув’язнення колишнього заступника держкомітету у справах розвитку і реформ (головний орган держави, який займається плануванням) Лю Тенаня. Про це повідомляє агентство China News.

Високопосадовця звинуватили в отриманні у період між 2002 і 2012 роками хабарів у розмірі 35,58 мільйона  юанів (7,6 мільйона доларів). Він брав хабарі й подарунки сам і через сина, використовуючи службове становище для надання послуг прохачам.

Лю звільнили у серпні 2013 року, відтоді тривало слідство. Він, як заявили судді, розкаявся у скоєному, що врятувало йому життя. Окрім довічного ув’язнення суд ухвалив позбавити його політичних прав і конфіскувати все майно.

До того, як стати заступником голови держкомітету, Лю Тенань очолював національну енергетичну адміністрацію КНР.

Лю Тенаня запідозрили в хабарництві після того, як на нього як на корупціонера вказав місцевий журналіст. Як раніше повідомляв Укрінформ, судові процеси й антикорупційні розслідування зачепили кількох високопосадовців у держкомітеті у справах розвитку і реформ. Розпочато слідство принаймні щодо 11 керівників цього відомства. Великі чищення пройшли і в національній енергетичній адміністрації. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua