"Кияни можуть залишитися без гарячої води"

28 квiтня 2015

Причиною зниження температури води у київських будинках, чи то повного припинення її постачання, є обмеження з 23 квітня 2015 подачі газу. Таке пояснення оприлюднено на офіційному сайті Київенерго.

У компанії запевняють, що за дорученням НАК «Нафтогаз України» від 09 квітня 2015 року № 26-2611/1.2-15, Київгаз повністю припинив постачати газ до всіх столичних котелень, а транспортування природного газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 зведено до технологічного мінімуму.

Такі обмеження запроваджені через борги Київенерго за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії. Станом на 17 квітня 2015 року заборгованість становила близько 1,2  мільярда гривень. Водночас в компанії наголошують, що споживачі заборгували Київенерго за тепло 2,5 мільярда гривень.

В компанії запевняють, що вже звернулися до голови Київміськдержадміністрації та Київради з проханням вжити заходів задля погашення боргів за теплову енергію бюджетних організацій, ЖЕО комунальної власності та сприяти у погашенні заборгованості установ, що фінансуються з бюджету.

Раніше у Нафтогазі заявили, що вже оскаржують в суді рішення Київської міськради про безперебійне постачання енергоресурсів комунальним закладам та приватним споживачам Києва, попри борги.

Як зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв, реалізація рішення київських депутатів призвела б до масових неплатежів в енергетичному секторі і в кінцевому підсумку — до припинення постачання енергоресурсів навіть сумлінним платникам.

У цій заяві наголошується, що в поточному році Нафтогаз не отримав від Київенерго жодного платежу. Навіть попри те, що «однією з найбільш сумлінних категорій платників є населення», підкреслюють у Нафтогазі. 

Ділова Україна

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua