"Київ має вакансії для жителів Донбасу"

8 жовтня 2014

Чимало переселенців з Донбасу, обираючи населений пункт для тимчасового перебування у зв’язку з подіями на сході, звертають свою увагу саме на столицю. Не лякає навіть те, що тут винаймати житло дорожче, ніж в інших містах. Чому так? Багато хто пояснює: у Києві розташовано центральні органи влади, тож у разі потреби до них «буде ближче», а ще — у мегаполісі більше можливостей для працевлаштування. І, як з’ясувалося, столиця справді готова допомогти тимчасовим переселенцям з роботою. Так, нині у Києві відкрито понад 7300 вакансій. Яких фахівців потребує нині столиця? Директор Департаменту промисловості і розвитку підприємництва КМДА Максим Кузьменко уточнив:

— За даними райдержадміністрацій, на промислових підприємствах налічується понад 370 вакансій, є потреба і в спеціалістах у державні структури, це 3200 вакансій із середньою зарплатою майже 4000 гривень, робітники — 3000 вакансій, середня зарплата — 3000 гривень, без кваліфікації — потрібно майже 1000 осіб з можливою оплатою майже 2000 гривень. А підприємцям і тим, хто займався торгівлею за попереднім місцем проживання і роботи, пропонують працевлаштування на столичних ринках, благо вільні торговельні місця є. До того ж кількість вакансій змінюється щодня, і в КМДА налаштовані посилити роботу щодо працевлаштування приїжджих.

— Можливості знайти роботу для людей, які шукають прихисток у Києві, повірте, є, — зауважує Максим Кузьменко. — Однак більшість з них не поспішає офіційно оформлятися: хтось має на що жити, хтось вірить, що вже скоро повернеться додому. Є багато причин, чого люди не працюють, і це їхнє право. Разом із тим, розуміємо, як важко людям, і тому докладаємо всіх зусиль, щоб підтримка була справді дієвою. Налагоджуємо й співпрацю з волонтерами, оскільки вони в змозі максимально охопити переселенців і допомогти їм. Як повідомила прес-служба КМДА, щотижня всі структури, які опікуються облаштуванням переселенців, — представники ДСНС, Центру зайнятості, громадських організацій — звітують про проведену роботу та консультують громадян. За офіційними даними Київського міського центру зайнятості, з часу окупації Криму до столичних ЦЗ звернулося 3122 особи (Крим та Севастополь — 598, Донеччина — 1234, Луганщина — 1290). Хоча, як зазначають експерти, насправді переселенців прибуло у кілька разів більше. 

Інна МИКОЛАЄНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua