"Київ у Берліні запрошує до співпраці бізнес"

Катерина МАЦЕГОРА
2 квiтня 2015

Першого квітня Прем’єр-міністру Арсенію Яценюку було не до жартів. У його програмі перебування у Берліні — переговори з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, зустріч з представниками німецьких ділових кіл та виступ у політологічному Фонді Конрада Аденауера.

Близько другої години учорашнього дня завдяки повідомленням німецьких ЗМІ в Україні дізналися про робочий візит глави уряду до західного друга України. Вже в Німеччині Арсеній Яценюк повідомив тамтешнім журналістам, що під час зустрічі з Ангелою Меркель планує обговорити багато питань — розпочати з імплементації мінських домовленостей та економічних проектів, ініційованих Федеральним канцлером для підтримки нашої держави.

Він також анонсував підписання документів для виконання німецької урядової програми на 500 мільйонів євро. Цей крок потрібен Україні, щоб стабілізувати свою економіку. «Очікуємо, що німецький бізнес буде запрошений до участі в цій програмі, адже із цих 500 мільйонів євро 200 мільйонів буде спрямовано до Державного бюджету, а 300 мільйонів – на інфраструктурні та економічні проекти», — передає слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

У прем’єрському повідомленні для німецьких ЗМІ пролунали й слова про суть зустрічі з представниками німецького бізнесу. Основним предметом розмови є залучення інвесторів з ЄС та США до спільної модернізації та експлуатації української ГТС.

«Основна перешкода того, аби міжнародні інвестори прийшли до України — це безпекова ситуація та російська агресія щодо нашої держави. Надзвичайно багато залежатиме від виконання Росією мінських домовленостей для деескалації ситуації на сході України. Ці домовленості підтримані Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом», — так Арсеній Яценюк попрощався з акулами пера та вирушив на переговори до потенційних інвесторів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua