"Київ відзначить своє визволення"

2 листопада 2013

Сергій ДМИТРУК 
для «Урядового кур’єра»

У столиці пройдуть заходи до 70-річчя звільнення міста від фашистської окупації. Вже в неділю, 3 листопада, киянам покажуть яскраве шоу — історичну реконструкцію форсування Дніпра. У «боях» в урочищі Ситняки на Троєщині зійдуться більш як тисяча учасників, а також військова техніка.

А 6 листопада відбудеться загальноміська хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто поліг на полях бою або помер після Великої Вітчизняної війни від хвороб і ран.

У цей день також зранку буде проведено церемонію запалення Вічного вогню на території Національного музею історії Великої Вітчизняної війни. А згодом біля могили Невідомого солдата пам’ять загиблих воїнів вшанує Президент України Віктор Янукович.

Далі — масштабне покладання квітів до могили Невідомого солдата. Вшанувати героїв прийдуть тисячі працівників київських підприємств, кияни, трудові колективи і громадськість. Біля станції метро «Арсенальна» всім охочим видаватимуть кульки та прапорці.

Об 11-й на Хрещатику і Майдані Незалежності розпочнеться ритуал підняття штандарта і військово-історична хода. По головній вулиці міста пройдуть військові оркестри, військова техніка часів Великої Вітчизняної, курсанти у формі солдатів, авіаторів, моряків.

Будуть й інші заходи, а закінчить усе молодіжний святковий концерт та святковий феєрверк.

Серед істориків та в суспільстві досі тривають дискусії щодо кількості загиблих радянських солдатів під час звільнення Києва, які приурочили до чергової річниці Жовтневого перевороту (Великої Жовтневої соціалістичної революції).



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua