"Київська «Ніч у музеї»"

15 травня 2013

АФІША. 18 травня 2013 р. Національний музей Тараса Шевченка традиційно братиме участь у загальноєвропейському проекті «Ніч у Музеї». Проект відбувається щорічно у форматі святкування Міжнародного дня музеїв.

Цього року він присвячений підготовці до святкування 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка, що відзначатиметься наступного року.

У форматі проекту відбудуться такі заходи:

З 12:00 працює виставка Фото Open Air від школи фотографії Віктора Марущенка у популярному сьогодні форматі фотосушки, який об’єднує фотографів різних професійних рівнів та стилів і дозволяє їм обмінюватися своїми фото.

17.30 – 19.00 – «Шевченко International»: читання поезій Тараса Шевченка іноземними мовами працівниками посольств та консульств інших країн в Україні, представниками національно-культурних громад Києва. Вірші українською мовою читатимуть співробітники Національного музею Тараса Шевченка.

За словами заступника директора музею Тетяни Чуйко, літературний проект «Шевченко International» спрямований на актуалізацію та популяризацію постаті та творчості Тараса Шевченка в Україні та за кордоном, адже ідеї та проблематика його творів виходять за межі українського світосприйняття і сягають загальнолюдського рівня.

19.15 – 20.25 – перегляд кінофільму «Тарас Шевченко» 1926 року (режисер – Петро Чардинін, головну роль виконав Амворосій Бучма) у супроводі автентичної української музики в «живому» виконанні гурту «Гуляйгород».

21. 00 – театралізована екскурсія «Музи Тараса Шевченка».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua