"Київські школярі підтримують учасників АТО"

19 листопада 2014

Листи й малюнки українським воїнам підготували учні київського ліцею № 144 ім. Г. Ващенка. Ідею подала учениця 7-А класу, донька військовослужбовця Ангеліна Ленартович. Щиру ініціативу підхопили майже всі учні навчального закладу. А нещодавно, як повідомила прес-служба Міноборони, безцінна бандероль із Києва надійшла до підрозділів АТО.

— Висловлюємо велику вдячність учням ліцею, їхнім рідним, вчителям та всім дітям України. Кожен із нас з теплотою прочитав ці листи та передивився малюнки, кожен захотів залишити собі їх як оберіг. А ті, кому не вистачило листа чи малюнка, просили військових журналістів переказати дітям, що вони з нетерпінням чекатимуть на наступну пошту, — запевнив командир одного з військових підрозділів.

Школярі Оболонського району провели благодійний ярмарок для допомоги бійцям АТО. Так, у спеціалізованій школі №18 відбувалася виставка-ярмарок «Українська паляниця» для допомоги військовим. Метою акції було збирання коштів для поранених бійців, які перебувають у Головному військовому клінічному госпіталі.

До заходу долучилися всі учні школи, вчителі та батьки. Школярі готували для ярмарку солодощі, які могли придбати гості заходу. Зібрані кошти лідери учнівського самоврядування та представники батьківського комітету передали для одного з поранених бійців у шпиталь. Військовий перебував у зоні АТО із травня і на початку жовтня зазнав тяжкого поранення правої руки, опіків тіла.

У цьому навчальному закладі планують і надалі проводити зустрічі з бійцями АТО та організовувати благодійні акції для підтримки української армії. А у всіх підліткових клубах естетичного виховання Святошинського району збирають медикаменти, продукти харчування, засоби особистої гігієни, теплий одяг, ковдри й подушки та інші необхідні речі для бійців АТО.

Як повідомила прес-служба КМДА, у підліткових клубах за місцем проживання вже протягом трьох місяців триває акція «Подаруй промінь сонця герою», у межах якої діти пишуть листи, малюють малюнки для українських військових. 

Відділ соціально-правових питань
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua