"Кліматолог радить не вимикати опалення в середині квітня"

4 квiтня 2013

ПРОГНОЗИ. Закінчувати опалювальний сезон у середині квітня зарано, оскільки 13-17 квітня на території України очікується різке похолодання, передає УКРІФНФОРМ.

Про це заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту, професор Вазіра Мартазінова.

«Мене непокоїть, що у другій декаді, з 11 по 20 квітня, ми очікуємо зниження температури повітря. Тобто якщо думати про опалення, то треба просити, щоб його у цей час ще не вимикали, тому що температура повітря може опускатися вдень до 3-6 градусів, нічні температури теж будуть низькими - до нуля, а подекуди до мінус 4 градусів. Опалення вимикають при 8 градусах середньодобової температури, а тут буде нижче», – сказала Мартазінова.

Характеризуючи температурний режим квітня загалом, вона зазначила, що перша декада місяця почалася з досить високих температур - 10-11 градусів тепла, зараз хвилі холоду викликають короткочасні зниження температури на всій території України, а в наприкінці декади вона має знову підвищитися. Очікуване похолодання, за прогнозом кліматолога, настане 13-17 квітня. Наприкінці місяця температура повітря буде у межах норми, хоча в окремі дні знову знижуватиметься, прогнозує кліматолог.

«Загалом температурний режим не дуже активний у бік великого тепла, тобто будуть отакі мляві процеси. Тож не поспішайте ховати одяг, який зараз носите, процеси дуже нестійкі, поки що тримайте напоготові все – і зимовий, і літній», – підсумувала Мартазінова. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua