"Клінічну депресію вилікують шоломом для мозку"

13 травня 2014

Одна ізраїльська компанія досягла успіхів у лікуванні депресії за допомогою спеціального шолома, який стимулює діяльність нейронів в ушкоджених ділянках мозку.

Дослідники стверджують, що дану технологію можна також застосовувати для допомоги пацієнтам, що страждають на недугу Паркінсона або Альцгеймера.

Керівник команди вчених Ронен Сеґал каже, що цей метод, відомий як трансмозкова магнетична стимуляція, є більш м'якою версією електрошокової терапії:

«Тут працює електромагнітна котушка, дія якої націлена на ту ділянку мозку, що потребує спеціального лікування. Використовуючи такі методи, як магнітно-резонансна томографія, а також ПЕТ-сканування, яке дає кольорове тривимірне зображення того, що відбувається у людському тілі, ми можемо краще уявити ті ділянки мозку, що їх маємо намір регулювати за допомогою нової технології».

Дослідники стверджують: їхня технологія – унікальна у своїй здатності проникати вглиб більше, ніж інші неінвазійні методи. Електромагнітні хвилі, які вона виробляє, дають змогу проникати в ті ділянки мозку, які раніше були недоступними.

«Таким чином, результати цього лікування – значно кращі, аніж ті методи лікування, які є доступними в даний час. Тепер ми можемо дати нову надію, нове життя тим пацієнтам, які роками страждають на такі захворювання, як, наприклад, клінічна депресія», – каже далі Ронен Сеґал.

Схожі дослідження проводяться також в Гарвардському університеті з метою допомоги хворим на епілепсію.

 Copyright © 2014 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua