"Коли зацвіте… старий черевик"

Олена ОСОБОВА
12 квiтня 2014

Луганськ цими днями живе не лише політикою, а й провів виставку квітів і декоративних рослин. Захід вирішили влаштували саме напередодні початку садово-дачних робіт, аби допомогти відвідувачам із вибором рослин корисних і таких, що милують око.

«За містобудівним обгрунтуванням, Луганськ — унікальний, адже тут широко представлено приватні домобудівництва, садові товариства, є земельні ділянки, де городяни можуть вирощувати зелені насадження», — розповідає начальник департаменту архітектури та містобудування міської ради В’ячеслав Женеску. 

За його словами, подібний ярмарок влаштовували торік, тоді у ньому взяли участь близько 250 учасників — і великі підприємства, що займаються озелененням, і приватні підприємці. Цієї весни подібний захід не планували, але були звернення, приходили люди з проханням, аби провели ярмарок перед посадковим сезоном.

І він відбувся, попри холодну погоду і похмурий день. Було тут представлено й квіткові культури, і плодово-ягідні рослини, хвойники, а також товари господарської групи, садово-паркового призначення. Серед сотні продавців, які скористалися цим шансом, були і професіонали, і пенсіонери, у котрих вивільнився час, аби й іншим людям запропонувати власну розсаду та саджанці. І один перед одним змагалися продавці у своєму бажанні зробити місто красивим, ба навіть пропонували використовувати старі черевики в якості горщиків для квітів. Тож сам ярмарок став подарунком для всіх, хто шукає в житті позитив. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua