"Компанія Microsoft офіційно представила Windows 11"

25 червня 2021

Ярослав САДОВИЙ
«Урядовий кур’єр»

Компанія Microsoft провела офіційну презентацію нової операційної системи Windows 11. Система пропонує нові теми оформлення, нове меню «Пуск», в якому можна переглядати останні використані файли, які знаходяться не тільки на накопичувачі комп'ютера, але і інших пов'язаних пристроях.

Вікна тепер можна групувати у величезній кількості одному із заздалегідь передбачених сценаріїв.

Якщо користувач розгорне вікна в певному порядку на дисплеї ноутбука + другому моніторі, а потім відключить і підключить монітор заново, Windows розставить вікна за двома дисплеям у колишньому порядку.

У новому меню «Пуск» також передбачена можливість запускати не одну програму / додаток, а відразу цілий набір. Таким чином комп'ютер можна буде підготувати до роботи або навчання за кілька натискань.

Змінилися і встановлені додатки. У браузері Microsoft Edge тепер можна перемикатися між вертикальними і горизонтальними вкладками.

У Windows 11 багато уваги приділено роботі з сенсорними дисплеями. Значки стали більшими, щоб на них було зручно натискати. Змінилася сенсорна клавіатура. Відкриті вікна можна розташувати мозаїкою, адаптованою під розмітку конкретного екрана.

Одне з найпомітніших технічних нововведень в новій версії Windows - підтримка програм, розроблених для мобільної операційної системи Android. Їх можна буде запускати без допомоги віртуальної машини.

Популярний додаток Microsoft Teams для відеодзвінків і листування тепер входить до складу Windows 11 спочатку. Microsoft заявляє, що за рахунок цього користувачі комп'ютерів (і інших пристроїв, для яких представлена Teams) зможуть спілкуватися в кілька натискань. А співрозмовникам, у яких не встановлено Teams, можна буде відправити SMS безпосередньо з комп'ютера.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua