Компанія Volvo розповсюдила тизер загадкової новинки, яку має намір представити на автосалоні в Лос-Анджелесі. Судячи з фотографії і хештегу в описі, можна припустити, що шведи покажуть якусь технологію або сервіс, пов'язаний із автономним управлінням. Можливо, майбутніми автомобілями Volvo можна буде управляти зі смартфона або, використовуючи спеціальний додаток, викликати безпілотне таксі тощо.

На розміщеної в Facebook фотографії показаний смартфон з написом «Це не телефон» (This is not a phone). Судячи з усього, те, що покаже Volvo перетворить його в щось більше. Наприклад, смартфон стане ключем, на якому буде зберігатися вся інформація про водія: його музичні уподобання, налаштування сидінь, керма та дзеркал, кліматичної установки та інформація про місця, де він найчастіше буває.

Крім того, за допомогою смартфона можна керувати автомобілем. Наприклад, це вже реалізовано в електрокарах Tesla, BMW 5-Series або Mercedes-Benz E-Class All-Terrain. Не виключено, що смартфон в поданні Volvo також може дати доступ до флоту безпілотників. Таких, як дебютував у вересні автономний концепт-кар 360c.

ДОВІДКА «УК»

Volvo 360c – повністю електричний безпілотник, позбавлений керма і педалей. Компанія позиціонує його, як альтернативу внутрішнім авіарейсам, коли мова йде про відстані не більше 300 кілометрів. Залежно від завдань Volvo 360c можна трансформувати в мобільний офіс, кімнату розваг або спальню.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»