"Компенсації обов’язково отримають усі родини героїв"

30 травня 2014

З родинами, які втратили близьких під час акцій протесту на Майдані Незалежності, зустрівся перший заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін.

Передусім високопосадовець запевнив, що кожна родина з 96 загиблих Небесної Сотні отримає належну їй виплату. Кошти, призначені на здійснення одноразової грошової допомоги, у повному обсязі вже перераховано до всіх обласних та районних управлінь соціального захисту населення. Віталій Мущинін повідомив, що станом на 28 травня по 121 800 гривень отримали вже 17 родин. Водночас перший заступник міністра зазначив, що задля прискорення процесу оформлення необхідних документів для отримання такої виплати працівники управлінь соцзахисту населення відвідують родини загиблих.

Більшість питань, з якими звернулися до профільного міністерства члени сімей загиблих, стосувалися роз’яснення щодо здійснення одноразової грошової допомоги. Зокрема під час нарахування одноразової грошової допомоги виникають непорозуміння всередині родини за право її отримання. Проте ці питання в будь-якому разі має вирішувати родина або в судовому порядку. Органи соціального захисту населення не мають права регулювати такі суто сімейні стосунки.

Водночас міністерство підтримало пропозицію учасників наради щодо внесення змін до чинного порядку в частині виплати відповідної допомоги і працездатним батькам, а також щодо збільшення розміру доплати до пенсії у зв’язку із втратою годувальника багатодітним родинам. Такі зміни буде надіслано на розгляд уряду найближчим часом.

По закінченні наради її учасники домовилися про наступну зустріч у перших числах червня, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua