"Конгрес ІНФАКОН у 2015 році пройде в Україні"

Володимир ЯНЕНКО
14 червня 2013

ВИЗНАННЯ. Як повідомив виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів (УкрФА) Сергій Кудрявцев, право на проведення конгресу ІНФАКОН свідчить про високий  авторитет феросплавних підприємств України на світовому ринку.

«В Україні є всі необхідні можливості для подальшого розвитку виробництва якісних феросплавів. Феросплавна галузь нашої країни має достатній доробок науково-технологічних розробок з виробництва сплавів, кваліфіковані інженерно-технічні та робітничі кадри. Думаю, що все це гідно оцінили учасники найбільшого авторитетного науково - виробничого заходу феросплавної галузі - Конгресу, що відбувся днями в Алмати, віддавши право проведення конгресу ІНФАКОН в 2015 р. нашій країні», – зазначив голова ради директорів УкрФА Павло Кравченко.

На його думку, в період всесвітньої економічної кризи, наслідком якого стало значне зниження світового попиту на сталь і феросплави, запорукою стабільного розвитку української феросплавної галузі є адекватна політика держави по відношенню до національних виробників, в тому числі - до феросплавним заводам.

Також стало відомо, що під час проведення ІНФАКОН в Україні його учасники відвідають з технічним туром найбільше феросплавне підприємство Європи – Нікопольський завод феросплавів. Це одне з найкращих передових в технічному і технологічному плані феросплавних підприємств у світі.

«Учасники ІНФАКОН-2013 високо оцінили досягнення української фундаментальної та прикладної науки в сфері електрометалургії. Науково-технічний і економічний потенціал феросплавної промисловості нашої країни визначається високим рівнем теоретичної та професійної підготовки вітчизняних інженерних кадрів і практичним використанням результатів наукових досліджень українських вчених. А успішний розвиток фундаментальних теоретичних та експериментальних досліджень електроферосплавного процесів дає можливість українським феросплавним заводам впроваджувати у виробництво принципово нові технологічні процеси отримання феросплавів, успішно експлуатувати найбільш досконалі електропечі та електротермічне обладнання, домагатися найкращих показників у плані питомої витрати сировин», – вважає голова правління «Нікопольського заводу феросплавів», доктор технічних наук Володимир Куцин.

Міжнародні конгреси ІНФАКОН, що проводяться, починаючи з 1974 року, є найбільш авторитетними форумами фахівців феросплавної промисловості. А  ІНФАКОН-2015, який пройде в Україні, буде другим за всю історію конгресом, право проведення якого надано представникам СНД. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua