"Конкурс ідей для молодіжних лідерів"

Валерій РЕКУНОВ
25 березня 2014

Наша національна хокейна збірна лише один раз грала на зимовій Олімпіаді — 12 років тому в американському Солт-Лейк-Сіті. Занепад в Україні найшвидшої у світі гри пов’язаний з тим, що навіть у столиці майстри ключки потерпають від нестачі сучасних льодових майданчиків. Та й ті, на яких вчилися стояти на ковзанах майбутні хокейні зірки — Дмитро Христич і Олександр Годинюк, роками стоять зачиненими.

Днями господарський суд столиці задовольнив позов першого заступника прокурора міста Києва та повернув відомий спорткомплекс «Авангард», що на вулиці Мельникова, у власність держави. Як з’ясувалося, приватизувати льодовий палац намагалася комерційна структура, що торгувала канцелярським приладдям.

Про цей кричущий випадок розповів журналістам під час брифінгу міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов. Відомство і в подальшому планує, залучаючи громадськість, здійснити ряд заходів щодо захисту спортивної інфраструктури.

Дмитро Булатов також зазначив, що у підростаючого покоління зараз є три ключові проблеми: навчання, робота і житло. Щоб їх вирішити, потрібно змінити підхід держави до молодіжної політики. Для цього планують створити систему соціалізації молоді: юнакам і дівчатам потрібен умовний трамплін для безболісного переходу до дорослого життя.

— Я спілкувався з молоддю та лідерами їхніх об’єднань, — сказав міністр. — Ми домовилися, що найближчим часом у нас відбудуться зустрічі зі студентською громадою київських вишів. Це буде перший крок — почнемо збирати цікаві та сучасні ідеї. Під час діалогу маємо сформувати конкретні заходи та визначити кроки подальшої роботи. За словами Дмитра Булатова, найближчим часом у Мінмолодьспорті та підвідомчих йому структурах уперше буде проведено глобальний аудит. Фінансовою перевіркою займатиметься компанія зі світовим ім’ям із залученням позабюджетних коштів. Результати аудиту обов’язково буде представлено громадськості.

А ТИМ ЧАСОМ

— Витрати держбюджету країни на проведення чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року будуть істотно скорочені, — заявив учора на прес-конференції міністр молоді та спорту Дмитро Булатов. — Замість запланованих 5,5 мільярда гривень буде витрачено 1,2 мільярда. За словами очільника відомства, половина цієї суми призначена на виплату відсотків за кредитами для інвесторів, які будують та реконструюють мультифукціональні арени — Київський палац спорту та спорткомплекс «Метеор» у Дніпропетровську. Планується провести переговори, на яких будуть визначені подальші умови взаємодії держави та інвесторів.

Як відомо, найближчим часом  Україну відвідає делегація ФІБА Європа на чолі з її президентом і генеральним секретарем. Також розпочне свою роботу експертна група міжнародної Федерації баскетболу, яка має на меті провести експертизу арен та оцінити терміни здачі об’єктів, що будуються в Україні у межах підготовки до Євробаскету-2015. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua