"Коноплі росли в соняшниках"

Світлана ГАЛАУР
17 вересня 2013

Кажуть, голку в мішку не втаїш. Так і наркотичні рослини: хоч би як ретельно їх ховали від стороннього ока, усе ж таки правоохоронці виявляють ці «культури». У Красноградському районі Харківської області, наприклад, коноплі росли в міжряддях лапатого соняшника, але їх теж помітили. Як повідомили в Управлінні МВС України на Південній залізниці, площа цього кримінального угіддя, яке й виявили його співробітники, сягала 90 гектарів.

Ліквідовувати наркотичну плантацію працівникам транспортної міліції допомагали військовослужбовці внутрішніх військ. Ними було вилучено майже півтори тонни конопель. За експертною оцінкою фахівців, оптова вартість наркотиків, виготовлених з такої кількості рослин, могла скласти за цінами «чорного ринку» приблизно півтора мільйона доларів.

Начальник Управління МВС України на Південній залізниці Андрій Мельниченко розповів, що поле, на якому росли коноплі у соняшниках, належить приватному сільгосппідприємству Харківської області. Почато карне провадження за ч. 2 ст. 310 Карного кодексу України (посів або вирощування снодійного маку чи конопель), яке передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 7 років. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua