"Консультації переселенцям надаватимуть на залізничному вокзалі Полтави"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
23 липня 2014

Жителі Донбасу, які змушені тимчасово залишити домівки, можуть отримати будь-які консультації та психологічну допомогу просто на Південному залізничному вокзалі Полтави. Про це повідомив начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Роман Кириленко. Він пояснив, що вокзал для цього вибрано не випадково, адже більшість переселенців із Донецької й Луганської областей та анексованого Криму, які переїздять на Полтавщину, спочатку прибувають саме сюди.

За його словами, у пункті працюють психологи, надають іншу невідкладну допомогу. Також у місті діє регіональний координаційний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням тимчасових переселенців.

Тож, окрім цілодобової «гарячої» лінії обласного контактного центру, який надає консультації за номером 0-800-502-230, громадяни, які переїжджають з епіцентрів бойових дій, можуть звертатися по допомогу до Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номерами 101 або 112.

Оскільки люди, які втікають із зони бойових дій без грошей, скаржаться, що у них часто немає коштів навіть на дзвінки з мобільного на стаціонарні телефони різноманітних соціальних служб, нині всі дзвінки на 101 або 112 будуть автоматично безкоштовно переадресовуватися для надання консультацій або розв’язання конкретної проблеми переселенця. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua