"Конверт з оплесками"

Олена ОСОБОВА
27 травня 2014

До 75-річчя Луганського академічного обласного російського драматичного театру імені Павла Луспєкаєва УДППЗ «Укрпошта» підготувало спеціальний конверт.

«Для тих, хто цікавиться культурною історією свого краю, для філателістів — це справжня подія», — зазначила директор театру Галина Михайлюк-Філіпова під час урочистостей, присвячених ювілею цього храму Мельпомени.

Адже немаркований конверт із зображенням будівлі луганського театру розійдеться понад 60-тисячним накладом не тільки по Україні, а й по всьому світу. І першими стануть листи із словами подяки тим, хто до знаменної події в історії театру надіслав привітання творчому колективу, а це дюжина телеграм від адресатів із географією місць проживання, віддалених один від одного на сотні тисяч кілометрів, як, наприклад, Сургутський музично-драматичний театр Росії та Львівський театр імені Марії Заньковецької.

Аби тільки ті листи змогли вмістити захоплення від розмаїття подарунків глядачів та колег, море квітів та оплесків, якими зустрічали луганчани акторів.

Ювілейні заходи, приурочені до 70-річчя театру, досить різноманітні. Глядач може переконатися, що луганський театр зберігає вірність високим ідеалам класичного естетичного мистецтва, і водночас він сучасний, відкритий для сміливих творчих експериментів та новаторських рішень.

До ювілею театру приурочено й виставку «Містраль» у художньому музеї. Там можна побачити елементи декорацій та бутафорії, костюми та перуки, авторські правки і варіанти п’єс, афіші та програмки. Бо акторам хотілося дати глядачам змогу подивитися по-новому на те, що саме відбувається за лаштунками. А бібліофіли напевно радітимуть книзі з історії театру «Три чверті століття», яка щойно вийшла друком. І унікальний момент — власний, «іменний» поштовий конверт театру.

Спецпогашення конверта стало зворушливою подією і для поштовиків, адже не кожного дня таку операцію проводять під яскравим світлом софітів, коли в залі глядачі в єдиному пориві затамовують подих, спостерігаючи за подіями на сцені.

Конверти, які були погашені штемпелем одного дня, незабаром стануть раритетними.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua