"Кордон на замок і гроші для дітей"

27 червня 2014

Усе суспільство може лише вітати рішення про інженерне облаштування державного кордону на ділянці між Україною та РФ. Кабінет Міністрів також вніс зміни до Правил паркування транспортних засобів. «Ми зробили перший крок, включивши в систему оплати паркування в населених пунктах засоби мобільного зв’язку», — зазначив Остап Семерак. Наступний крок передбачає встановлення місцевими органами влади паркоматів. Контроль за неправильне паркування буде покладено на працівників ДАІ.

На засіданні уряду було ухвалено постанову Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку надання медичної допомоги хворим на туберкульоз особам, взятим під варту, чи які тримаються в установах виконання покарання». «Уперше урядом здійснюються заходи з підвищення профілактики та запобігання епідемії туберкульозу, який давно, за визначенням ВООЗ, має в Україні епідеміологічний характер. Для виконання цієї постанови буде залучено кілька органів виконавчої влади, щоб людей, яких утримують у неволі, забезпечили медоглядом, діагностикою та лікуванням», — зауважив урядовець.

Також Кабмін ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми». «Цим рішенням буде внесено зміни до порядку виплат щодо народження та утримання таким родинам. Зокрема, відповідно до цієї постанови громадяни, які були зареєстровані за місцем проживання в Криму, відтепер отримають лібералізацію документів для отримання виплат. Це підтверджує державну політику України, що гарантує соціальний захист і виплати всім громадянам. Особливо тим, які потрапили в дуже скрутне становище», — сказав Остап Семерак.

Крім того, схвалено постанову «Про забезпечення тимчасового проживання осіб, які переселилися із Автономної Республіки Крим та м. Севастополя». За словами міністра, згідно з цією постановою на витрати з переселення з Резервного фонду Державного бюджету буде виділено 25,166 мільйона гривень. Ці витрати сформовано за заявками 12 обласних державних адміністрацій, які готові приймати переселенців. Кожній особі передбачається цільова допомога, яка не перевищує 200 гривень на добу. Кошти скеровуватимуть у санаторій чи будинок відпочинку, де людина тимчасово проживає.

Уряд також затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2014 рік. Як зауважив Остап Семерак, це дає змогу до кінця року виплачувати в повному обсязі пенсії громадянам, зокрема тим, що перебувають на території Криму, повідомляє прес-служба урядовця.

Також Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про окремі заходи щодо забезпечення фінансового контролю за діяльністю суб’єктів господарювання державного сектору економіки». Цей документ спрямовано на посилення боротьби з корупцією. Зокрема, передбачається запровадити роботу через віддалений електронний доступ державних інспекторів, які перевірятимуть кожну платіжку з переліку державних підприємств.

«Важливим моментом є те, що без погодження інспектора з державної фінансової інспекції не буде здійснюватися проплата державних коштів. І для того, щоб уникнути корупційних механізмів та контакту особи, яка перевіряє, і особи, що скеровує кошти, ці інспектори повинні працювати, унеможливлюючи візуальний контакт», — пояснив Остап Семерак.

Ще одне рішення стосується внесення законодавчих змін щодо переобладнання і перепланування житлових приміщень. Відповідний проект закону напрацьовано Мінрегіоном. «Уряд схвалив цей проект закону і найближчим часом його буде внесено на розгляд Верховної Ради», — наголосив міністр. Законопроект передбачає спрощення процедури переобладнання і перепланування житлових приміщень. Зокрема, пропонується скасувати збір дозволів до початку робіт з перепланування житла. «Потрібно буде вже після перепланування затвердити в технічному паспорті внесені зміни, що суттєво спрощує процедуру перепланування житла», — резюмував високопосадовець. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua