"Кордони бізнесу не заважають"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
19 липня 2013

ДОСВІД. Нову еру в житті рівненського бізнесу має започаткувати проект ЄС «Розвиток малого та середнього підприємництва міст Рівне та Люблін», що фінансують за програмою транскордонного співробітництва «Польща — Білорусь — Україна».

«Це вже другий проект, який наше місто здійснює в співпраці з Євросоюзом. Перший, що стартував два місяці тому, спрямовано на співпрацю муніципалітетів Рівного та Любліна, на відпрацювання такої системи розвитку персоналу, яка дасть змогу ухвалювати адекватні сучасним реаліям управлінські рішення. Його бюджет 320 тисяч євро. Натомість вартість нового проекту — 373 тисячі євро, — розставляє акценти міський голова Рівного Володимир Хомко. — Я маю в Польщі родинні зв’язки, тож часто буваю зокрема і в Любліні й бачу, як там останніми роками «наростив м’язи»  малий та середній бізнес. Повірте, нам є що там запозичити. Тому головним акцентом другого проекту буде сприяння у співпраці між підприємцями наших міст. Люблінський бізнес зацікавлений у контактах із нашими і у створенні єдиного офісу, де акумулюватиметься вся необхідна інформація. Віднині такий офіс є».

За участю представників уряду Любліна в Рівному днями відкрився центр сприяння бізнесу. Тут надаватимуть юридичні та фінансові консультації для підприємців, проводитимуть семінари й тренінги, початківців навчать складати бізнес-плани для пошуку інвестицій тощо. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua