"Корупцію здолає відкритість"

4 квiтня 2014

Долучитися до боротьби з корупцією запропонував представникам іноземного бізнесу в Україні Міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак. «Ми пропонуємо вам допомагати нам у боротьбі з корупцією і повідомляти про перші ж вияви, з якими ви стикаєтеся: на митниці, в урядових кабінетах чи будь-де. Корупція — чи не найбільша біда українського суспільства», — сказав урядовець під час роботи 10-ї щорічної Інвестиційної конференції в Києві.

Бізнесмени-іноземці можуть також долучатися до роботи урядових комітетів, які нещодавно відновили діяльність, і вносити пропозиції з оптимізації інвестиційного клімату в Україні. Уряд безперервно працює над проектами законів, які б унеможливлювали будь-які корупційні схеми. «Боротьба з корупцією — один з пріоритетних напрямів роботи українського уряду. Адже система управління за попередньої влади настільки прогнила, що нам доводиться вигрібати з усіх куточків. І щоб зупинити корупцію, потрібно запровадити максимальну відкритість в усіх урядових рішеннях. У цьому напрямі вже зроблено конкретні кроки, наприклад, уряд вніс до Верховної Ради проект закону про державні закупівлі, який вихолощує старі схеми для корупції», — зазначив урядовець, висловивши сподівання, що  парламент проголосує цей законопроект у першому читанні і в цілому вже на наступному сесійному тижні.

Остап Семерак розповів про власний досвід викриття корупційних схем, повідомляє прес-служба Міністра Кабінету Міністрів. «Коли я був депутатом минулого скликання, розслідував корупційні схеми, відмивання коштів під час підготовки до Євро-2012, — сказав він. — Так звані вишки Бойка — це теж мої розслідування. Тобто я не на словах знаю, що таке корупція часів попередньої влади. Коли я приходив з матеріалами щодо фактів корупції до Генпрокурора Пшонки, мені розповідали, що, купити за кордоном вишки за 248 мільйонів і продати українській державній компанії за 400 мільйонів доларів — це ОК, це бізнес. Але це не бізнес, це розкрадання. І лише прокуратура Латвії почала зі мною працювати як з народним депутатом, і так мені вдалося цю оборудку частково зупинити».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua