"Кошти педагоги отримають вчасно"

21 травня 2013

АКТУАЛЬНО

Профільний міністр поставив завдання керівникам управлінь забезпечити виплату зарплат  та відпускних учителям

На базі однієї з київських середніх шкіл під головуванням міністра освіти і науки Дмитра Табачника відбулася Всеукраїнська нарада з питань завершення навчального року, літнього оздоровлення та підготовки до нового навчального року.

У нараді взяли участь керівництво профільного міністерства освіти і науки, молоді та спорту АР Крим, директори й начальники департаментів (управлінь) освіти і науки, молоді та спорту обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Дмитро Табачник наголосив на тому, щоб усі керівники управлінь освіти взяли під особистий та особливий контроль питання забезпечення виконання соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича. Особливо міністр наголосив на забезпеченні контролю над своєчасною виплатою заробітної плати та нарахуванням відпускних педагогічним працівникам.

Важливим завданням для органів управління освіти у Рік дитячої творчості є збереження і недопущення закриття позашкільних навчальних закладів — центрів дитячої творчості. «Робота над тим, щоб із наступного бюджетного року перенести позашкільні установи до «першого кошика», відповідно до дотацій, триває», — повідомив Дмитро Табачник.

Окрім того, він наголосив на забезпеченні організації літніх інтелектуальних шкіл та готовності шкільних таборів. «Під час проведення літньої оздоровчої кампанії прошу звернути особливу увагу на можливість проведення уроку плавання. Це дуже важливо», — сказав міністр.

Окремо керівник МОН зупинився на питанні оголошення змісту державної підсумкової атестації (27 травня — переказ тексту в 11-х класах, 31 травня 2013 року — диктант у 9-х класах). Дмитро Табачник повідомив, що 27 травня 2013 року відбудеться повна технічна профілактика Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, тобто не працюватиме жоден загальнонаціональний канал.

«Є три варіанти вирішення зазначеного питання: перший — оголошення он-лайн з приміщення Міністерства освіти і науки через мережу Інтернет; другий — через Українське радіо; третій — направити лист і поінформувати в телефонному режимі регіональні підрозділи. Пропоную розумно поєднати перший і другий варіанти. Ми зробимо оголошення через Інтернет та Українське радіо», — цитує слова Дмитра Табачника прес-служба МОН.

Також під час наради обговорено низку актуальних питань, зокрема щодо підготовки до парламентських слухань на теми: «Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення»; стану готовності загальноосвітніх навчальних закладів до впровадження нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти в 5-х класах (вивчення другої іноземної мови та інформатики), інформатики у 2-х класах та нових навчальних програм; проведення свята «Останній дзвінок» та випускних вечорів у 2013 році; відзначення початку нового 2013/2014 навчального року; активізація роботи зі здобуття дошкільної освіти дітьми  з особливими потребами; забезпечення безперешкодного доступу до відповідного навчального середовища в класах з інклюзивним навчанням для дітей з особливими освітніми потребами; хід проведення Кубка шкільного футболу серед команд дівчат.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua