Між урядами України та США підписано угоди про виконання завдань у сфері розвитку, згідно з якими планується виділення Україні 34 мільйонів доларів у рамках програм сталого розвитку економіки, зокрема на вдосконалення законодавчого середовища відповідно до норм ЄС, зміцнення потенціалу приватного сектору, збільшення підтримки малих та середніх підприємств місцевою владою, вдосконалення функцій громадського нагляду та участі громадян у процесах урядування, підвищення рівня енергобезпеки тощо.

Від України угоду підписав віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, від США — директор Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Білорусі, Молдові та на Кіпрі Джед Бартон.

«Ми відчуваємо дружню підтримку Сполучених Штатів Америки, зокрема й у сфері розвитку тих програм, які підтримують реформи в Україні. Ваша підтримка для нас дуже важлива. Підписання цих угод — ще один крок у нашій співпраці», — наголосив Володимир Гройсман.

У свою чергу Джед Бартон зауважив, що вперше Україна та USAID співпрацюють над визначенням цілей технічної допомоги, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

«Уперше за багато років питання надання і сфери використання коштів ми визначаємо разом з українською стороною. Раніше ми здійснювали реєстрацію програм, у нас був певний бенефіціар з української влади. А те, що ми разом визначаємо і плануємо використання кошів, свідчить про нову якість і рівень нашого партнерства», — зазначив Джед Бартон. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»