"Косуля чепуриться перед дзеркалом"

Роман КИРЕЙ
19 вересня 2013

Косуля на мить завмерла перед дзеркалом, побачивши своє відображення, а потім, манірно крутнувши маленьким хвостиком, побігла на подвір’я займатися звичними речами: поласувати овочами, пощипати траву, погратися з господинею, побігати досхочу на городі. А коли  повертається в будинок, де вже рік мешкає як член родини Лавриненків, обов’язково, наслідуючи людей, стрибає у ванну з водою.

Рік тому Тетяна Лавриненко з Вергунів неподалік Черкас знайшла зовсім маленьку дику тваринку під лісом, на пасовищі. Обгорнула, чим могла, знесилене козеня й забрала додому. Вигодувала коров’ячим молоком, виходила коcулю, яка незабаром зіп’ялася на високі ноги й стала загальною домашньою улюбленицею. Квітка — так назвали нового члена сім’ї — тепер спить у ліжку, не цурається людей, а навпаки, намагається допомогти їм чим може: то капці в зубах розносить, то з дітьми бавиться.

Тваринка повністю звикла до домашнього затишку. Фото Наталії ЗАЇКИ

Не раз пробували випустити коcулю на волю, однак щоразу тварина поверталася. Так і живе в дружній сім’ї Лавриненків, а на екзотику ходить помилуватися все село.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua