"«Козацька варта» охороняє західні кордони"

Світлана ІСАЧЕНКО
16 квiтня 2015

Майже 50 активістів, що згуртувалися у громадське формування  «Козацька обласна варта», отримали офіційні посвідчення, які дають їм право брати участь в охороні державного кордону. Перед цим вони пройшли відповідну підготовку на базі Чернівецького прикордонного загону, детально вивчили законодавство, порядок в’їзду і перебування громадян України та інших осіб у прикордонній смузі й у контрольованому прикордонному районі.

— Багато наших прикордонників захищають східні рубежі України. Наш обов’язок у цей непростий час — допомогти правоохоронцям забезпечувати громадський порядок та непорушність західних кордонів держави, — зазначає Іван Федорійчук, начальник штабу «Козацької варти».

— Опорою прикордонників зав?жди було місцеве населення, за допомогою якого нам неодноразово вдавалося запобігти правопорушенням, — розповідає перший заступник начальника Чернівецького прикордонного загону Володимир Гринюк. — Часто жителі прикордонних сіл самі затримують порушників. Тепер спільно із громадськими активістами охоронятимемо кордон, а також разом патрулюватимемо прилеглі до кордону території, що істотно допоможе перекрити підходи до державної межі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua