ПОПЕРЕДЖЕННЯ. 12 мільйонів українців мешкають у зонах можливого хімічного зараження від потенційно небезпечних об’єктів.

По це повідомляє УНІАН з посиланням на директора Департаменту пожежної безпеки Державної інспекції техногенної безпеки України Михайла Байтала.

 «Усього у зонах можливого хімічного зараження від цих об’єктів мешкає близько 12 мільйонів осіб», – сказав Михайло Байтала.

За його словами, хімічно небезпечні об’єкти викликають особливе занепокоєння у МНС.

«В Україні функціонують 1211 об’єктів промисловості, на яких зберігаються або використовуються у виробничій діяльності більше 805 тис. тонн небезпечних хімічних речовин, у тому числі більше 6 тис. тонн хлору, 176 тис. тонн аміаку та понад 623 тис. тонн інших небезпечних хімічних речовин», – зазначає директор Департаменту.

Він наголосив, що лише в Києві майже 2/3 території підпадає під можливі негативні наслідки надзвичайних ситуацій на хімічно небезпечних об’єктах.

Як повідомив Михайло Байтала, всього в Україні налічується понад 24 тис. потенційно небезпечних об’єктів, з яких 6,5 тис. відносяться до об’єктів підвищеної небезпеки. При цьому 41% із загальної кількості складають пожежонебезпечні об’єкти, 37% – вибухонебезпечні, 7,9% – хімічно небезпечні, 2,1% – радіаційно небезпечні, 1,85% – гідродинамічно небезпечні, 1,8% – біологічно небезпечні об’єкти.

Директор Департаменту відзначив, що найбільша кількість небезпечних об’єктів розташована на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської та Львівської областей.

Водночас вінсказав, що фахівцями Державної інспекції техногенної безпеки проводяться планові і позапланові перевірки дотримання стану безпеки на зазначених об’єктах.