"Кожен десятий автобус — несправний"

Владислав КИРЕЙ
20 червня 2014

Триває профілактична операція «Автобус-2014», яку працівники Державтоінспекції проводять для підвищення рівня безпеки під час перевезення пасажирів. Разом із представниками Укртрансінспекції даівці перевіряють необхідні документи у водіїв автобусів і технічний стан транспорту, на якому надаються послуги.

Зокрема, в Черкасах вже перевірено 27 суб’єктів господарювання, інспектори оглянули 265 автобусів і серед них виявили 26 технічно несправних машин, якими заборонено перевозити людей. У автобусів, зокрема, проблеми із зовнішніми світловими приладами, «лисі» покришки.

Крім того, часто доводиться спостерігати, як на вулицях обласного центру водії порушують правила дорожнього руху, змагаються між собою у швидкості, «підрізають» тролейбуси. Одне з найпоширеніших порушень, за свідченням інспекторів, — транспортування пасажирів понад встановлену кількість. Організатори перевезень якось не замислюються над тим, що кілька гривень, зароблених на «зайвому» пасажирові, — це ризик для життя всіх, хто перебуває в автобусі.

Очевидно, потребує значного удосконалення й сама схема автобусних маршрутів, яка складена таким чином, що значна частина транспорту, де, до речі, курсують і тролейбуси, зосереджується на кількох центральних вулицях, що погано для віддалених від центру мікрорайонів. Зрозуміло, кожен прагне одержати прибутковіший маршрут, однак чи виграють від цього пасажири?

До таких небезпечних факторів належать і шляхи, якими курсують транспортні засоби. Річ у тому, що тільки окремі вулиці в Черкасах мають більш-менш рівне покриття. Варто ж звернути трохи вбік — і водії натикаються на вкрай розбите дорожнє полотно, а нерідко — й провалля. Не раз доводилося чути, як лають черкаських дорожників, приміром, водії автобусного маршруту №29. Поїздка вздовж набережної Дніпра через численні вибоїни перетворюється на якесь випробування і для машин, і пасажирів. Ламаються автобуси, травмуються люди… 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua