"Крапку в сезоні поставив Боруля"

Олександр ВЕРТІЛЬ
16 липня 2014

Колектив Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії імені М. Щепкіна завершив 81-йКолектив Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії імені М. Щепкіна завершив 81-й сезон. Останнім його сценічним акордом стала прем’єрна вистава «Мартин Боруля» Івана Карпенка-Карого у постановці режисера Ганни Кобець. Спектакль пройшов з аншлагом і викликав шквал оплесків у глядачів. Фото надане автором сезон. Останнім його сценічним акордом стала прем’єрна вистава «Мартин Боруля» Івана Карпенка-Карого у постановці режисера Ганни Кобець. Спектакль пройшов з аншлагом і викликав шквал оплесків у глядачів.

Подивитися на гру щепкінців завітали не лише сумчани, а й жителі низки навколишніх сіл та районних центрів. Справжнє творче задоволення вони отримали від талановитого перевтілення Анатолія Красовського (Мартин Боруля) та його колег по сцені. Особливо колоритними вдалися образи Омелька (Віталій Хоменко) та Націєвського (Владислав Калініченко).

Як розповів директор театру заслужений діяч мистецтв Микола Юдін, сатирична комедія «Мартин Боруля» вже вдруге ввійшла до репертуару щепкінців. Адже часи змінюються, а проблеми, порушені українським класиком-драматургом, залишаються.

Для колективу театральний сезон хоч і закінчився, однак умовно. Протягом липня і серпня актори виїздитимуть з виставами до дитячих оздоровчих таборів області, де відпочивають як місцеві школярі, так і їхні ровесники зі сходу країни.

У репертуарі щепкінців — низка спектаклів для юних глядачів, які вже полюбили діти. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua