"Кращого вуханя обрало журі"

Олександр ВЕРТІЛЬ
19 грудня 2014

З ініціативи департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА та клубу кролівників області в Сумах пройшла дводенна експертно-оцінювальна виставка кролів. У ній узяли участь господарі з Київщини, Харківщини і Сумщини, які представили кілька десятків вухатих красенів різних порід.

Як розповів директор департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Володимир Івченко, захід мав господарсько-економічне і  розважальне значення. Адже в усі часи кролівництво було важливим сегментом тваринницької галузі, де виробляють смачну дієтичну продукцію, не кажучи про естетичну виховну роль вуханів.

Суддівську колегію очолював відомий фахівець зі Словаччини Петер Станко, який разом з іншими фахівцями визначав переможців у різних номінаціях та вагових категоріях.

Сумчанка Наталія Ратєєва і її вухатий красень: «Познайомимося?». Фото Володимира КОВАЛЕНКА

З-поміж восьми м’ясних, декоративних та екзотичних порід пальму першості здобули представники таких, як бельгійський велетень, німецький метелик, сріблястий світлий, віденський блакитний та новозеландський білий. Чемпіонські лаври дісталися господарям Сергієві Ляшу та Анатолієві Чуясу з Харкова, Олександрові Тимошенку з Києва, Наталії Ратєєвій із Сум та Олександрові Короткову з Путивля Сумської області.

Проте ці перемоги відносні, хоч ніхто не заперечує виняткових характеристик вухатих переможців. Адже на виставці всіх відвідувачів і зачарували, і здивували кролі породи французький баран, які дуже схожі на родичів із рогами. Саме біля їхніх кліток та вольєрів було особливо людно і гамірно.

Усі переможці-господарі одержали грамоти і дипломи, а кролі — смачні корми, якими вони відразу ж поласували. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua