ЗНАЙ НАШИХ. Фоторобота школярки Наталки Корчагіної з міста Краснодона «Міцний поцілунок» вийшла в півфінал одного з найпрестижніших міжнародних фотоконкурсів Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year Національного музею природної історії (Лондон, Великобританія).

За інформацією сайту Краснодона, Наталя Корчагіна, учениця 21 загальноосвітньої школи — вже відомий молодий фотохудожник, працює в репортажній та анімалістичній фотографії. Її роботи брали участь у виставках у Києві, Луганську, перемагали у національних і обласних конкурсах, постійно публікуються в ЗМІ. Для лондонського фотоконкурсу, який традиційно проходить під егідою ВВС, юна фотохудожниця представила 10 своїх найкращих фотографій в жанрі анімалістики. І вся «десятка» була прийнята до участі у творчому змаганні! А днями Наталка отримала дуже теплого листа від організаторів конкурсу із Лондона — її робота «Міцний поцілунок» вийшла у півфінал і буде опублікована. Ця фотографія, одна з найсильніших робіт Наталії за оцінками колег в Україні, зроблена в місті Молодогвардійську на вул. Земнухова та відображає таке явище в природі, як заростання великих ран на корі дерев.

За словами організаторів, у конкурсі бере участь щорічно до 10 тисяч авторів зі всього світу, а результатом творчого змагання стають фотовиставки у Лондоні, які відвідують до 2,5 млн осіб. Крім того, виставку кращих робіт потім показують у 70 містах світу, фотографії публікують у виданнях ВВС. Фінал нинішнього конкурсу відбудеться в жовтні цього року.