"Кравчук, Кучма і Ющенко написали Путіну відкритого листа"

23 червня 2014

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко направили президенту Російської Федерації Володимиру Путіну відкритого листа із закликом припинити агресію проти України.

Підписали листа після церемонії покладання квітів до пам'ятника Невідомому Солдату в парку Слави в Києві.

"Ми підписали відкритого листа до президента Росії Володимира Путіна про те, що необхідно припинити агресію і що Україна готова до мирних переговорів", - сказав журналістам Леонід Кравчук, повідомляє ВВС ua з посиланням на інформагентство "Українські новини".

За його словами, в такий трагічний день (роковини початку війни- Ред.) навіть такий диктатор як Путін повинен прислухатися до українського народу і згадати історію, а особливо Нюрнберзький процес над фашистами.

Кравчук висловив упевненість у тому, що якщо зараз Путін припинить агресію проти України, то у нього ще є шанс залишитися в історії як "світла особистість".

Зі свого боку, Леонід Кучма заявив, що без зусиль Путіна конфлікт у східній Україні погасити не вдасться.

Також, на думку Леоніда Кучми, нинішні події показали ціну заявам про "братерські відносини" між Україною і Росією.

"Є Росія на чолі з Путіним, яка є реальним ворогом українського народу", - підтримав його Кравчук, зазначивши, що політику Путіна підтримують близько 80% росіян.

Президент Ющенко вважає, що Росія вже веде неоголошену війну проти України.

Всі екс-президенти відзначили, що лист Путіну написано в коректній формі та російською мовою.

"Пишемо по-російськи, тому що він (Путін. - Ред.) українською мовою не володіє. Може, хоч по-російськи почує", - зазначив Кравчук. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua