"Кравців учитимуть на новому обладнанні"

Василь БЕДЗІР
8 лютого 2014

Берегівський професійний ліцей сфери послуг отримав сучасне обладнання для виробничого навчання майбутніх кравців. Окрім них, тут 55 досвідчених педагогів готують майбутніх кухарів, пекарів, кондитерів,  офіціантів, барменів і монтажників.

На урочистому відкритті нових майстерень побував перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Ігор Свищо. Він зазначив, що цей заклад продовжив справу переоснащення закладів системи професійної освіти, якою опікуються в області. Минулого року запрацювали модернізовані навчально-виробничі майстерні в Ужгородському вищому професійному училищі торгівлі та технологій харчування, де готують майбутніх продавців, офіціантів та барменів. Також нові майстерні обладнані у Свалявському професійному будівельному ліцеї для електрогазозварників, Хустському професійному ліцеї сфери послуг для підготовки швачок, кравців і перукарів, Хустському професійному ліцеї для навчання слюсарів з ремонту автомобілів, у Мукачівському центрі професійно-технічної освіти для кухарів. Витрачена на модернізацію навчального обладнання сума перевищила півтора мільйона гривень.

На нове устаткування майстерень у Береговому з обласного бюджету виділили 99 тисяч гривень. Тут є  лабораторії, навчальні кабінети із професійно-теоретичної та загальноосвітньої підготовки, власна бібліотека. Працюють гуртки технічної творчості, кондитерського напрямку, конструювання швейних виробів, художньої самодіяльності.

Дівчата у Береговому вчаться шити на найсучасніших машинках. Фото прес-служби облдержадміністрації

На відкритті оновлених майстерень гості з цікавістю розглядали роботи, виготовлені ліцеїстами. Це куртки, костюми, брюки, спіднички та інші види одягу, які після демонстрації будуть подаровані вихованцям дитячого садочка № 2, школи-інтернату Берегового та школи-інтернату селища Батьове. Їм ліцей допомагає вже не перший рік. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua