"Країна має жити за реальними статками"

1 квiтня 2014

Малозабезпечені верстви населення матимуть державну допомогу в оплаті за газ. Так в ефірі одного з вітчизняних телевізійних каналів прокоментував останні урядові рішення Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак, відповідаючи на запитання щодо підвищення вартості газу для населення. «Малозабезпечені українські сім’ї не платитимуть за обтяжливими цінами. Для них діятимуть субсидії», — пояснив Міністр.

Водночас, за словами Остапа Семерака, уряд ліквідував схему, за якою державну допомогу отримували заможні люди: «Маю на увазі тих, хто спромігся побудувати собі басейн, зимовий сад… І таким людям держава також частково покривала їхні великі витрати на оплату газу».

На думку урядовця, Україна може подолати кризу тільки спільними зусиллями. «Хочу наголосити: кожен хороший господар розуміє, що можна жити тільки за тими доходами, які ти отримуєш зі свого господарства. І не можна жити за рахунок своїх дітей чи навіть онуків… Донедавна уряд Азарова—Януковича жив на широченну ногу, перекладаючи всі видатки на наших дітей. Ми цього не можемо робити. Країна просто повинна жити за своїми, за реальними доходами. Не більше і не менше. Інакше нас погано згадуватиме майбутнє покоління», — наголосив Остап Семерак.

Він також запевнив, що кроки, здійснені останнім часом урядом, сприятимуть стабілізації української економіки і вже невдовзі дадуть результати. «Програма уряду — великий перелік законів і рішень, які приймають, з одного боку, для заощадження бюджетних коштів, а з другого — для закривання бюджетних дірок, через які попередній уряд на чолі з Азаровим і Януковичем, Партією регіонів та комуністами крали, вимивали державні кошти у величезних обсягах. Це пакет документів, законів, які полегшують життя для малого і середнього бізнесу. Зокрема це закон про спрощені процедури ведення бізнесу. Ми внесли у Верховну Раду законопроект щодо тендерних закупівель, який має на меті знищити корупцію і практику розкрадання державних коштів», — підкреслив урядовець.

Він також нагадав, що нинішній уряд отримав бюджет із дефіцитом приблизно 300 мільярдів гривень, повідомляє прес-служба Міністра Кабінету Міністрів.

«Кроки, які ми сьогодні зробили, вже зараз дадуть ефект. Лише за місяць роботи ми перекрили крани, з яких народні гроші текли в кишені олігархів і нечистих на руку чиновників. Ми багато уваги приділи боротьбі з корупцією, ліквідації тіньових схем, через які збагачувалася команда Януковича. Наше завдання — збудувати вільну і процвітаючу Україну», — наголосив Остап Семерак. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua