"Країна повертається в європейську систему безпеки"

31 грудня 2014

Під час робочої поїздки до Львова Президент Петро Порошенко представив новопризначеного голову Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютку. Глава держави назвав пріоритетами в діяльності нового голови ОДА забезпечення оборони, гарантування безпеки і проведення реформ.

Звертаючись до Олега Синютки, глава держави наголосив на необхідності тісної координації його дій з регіональною, муніципальної владою та Президентом. Петро Порошенко закликав нового очільника області приділити особливу увагу забезпеченню верховенства права, проведенню ефективних антикорупційних заходів та створенню привабливого інвестиційного клімату. «Мені завжди приємно приїжджати до Львова, і я хочу, щоб інші регіони країни вчилися у львівської влади», — зазначив Петро Порошенко.

Новопризначений голова Львівської ОДА подякував Президентові за теплі слова про Галичину. «Львівщина — серце України, і ми свідомі того, що відповідаємо за долю всієї країни», — сказав керівник області. Говорячи про свої пріоритети, він назвав першочерговими протидію корупції, розвиток інфраструктури та створення умов для ведення бізнесу.

У виступі перед громадсько-політичним активом області глава держави наголосив, що ухвалення бюджету на наступний рік було критично важливим для країни, оскільки дає змогу забезпечити необхідне державне фінансування Збройних сил та значно підвищити обороноздатність країни. «Ми повертаємось у європейську систему безпеки», — цитує слова Петра Порошенка прес-служба Президента.

А в Яворівському гарнізоні Петро Порошенко вручив ордери та ключі від нових помешкань військовослужбовцям та членам їхніх родин. 59 сімей військовослужбовців отримали квартири у новому будинку. Більшість із новоселів — родини військових з бойових частин, які героїчно боронять Батьківщину на сході країни.

Звертаючись до присутніх, глава держави наголосив: «Без подвигу ваших чоловіків ми б не захистили країну». Президент запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв.Глава держави заявив, що влада робить усе можливе, щоб відновити Збройні сили, створити армію нового зразка. «Ми народ миру, але маємо вибороти мир. Коли будемо мати сильне військо, то зможемо цього досягти», — сказав Президент. Він запевнив, що докладатиме всіх зусиль для вирішення гострого питання забезпечення житлом військових.

Президент ознайомився з житловими умовами. Новосели отримують житло, зведене за стандартами європейських країн. Зокрема дах будівлі вкрито металочерепицею, а фасад утеплено з використанням сучасної енергоощадної технології. Встановлено сучасні вікна. Кожне помешкання має систему індивідуального опалення. Для контролю за витратами на опалення, водопостачання та електрику квартири обладнано електронними лічильниками. Серед тих, хто отримав житло, — родини двох загиблих під час виконання бойових завдань у зоні АТО підполковників І. В. Ляшенка та В. В.Веливока. 

60-квартирний будинок будували з 2008 року в режимі постійного недофінансування. У період з 2009-го до 2011-го грошей на будівництво житла для військових не надавали зовсім. Попри важкий стан в економіці, держава надала необхідні кошти. Загалом на зведення будинку витрачено 17 мільйонів гривень.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua