"Країна віддає все для перемоги"

4 жовтня 2014

У планах робочої поїздки Петра Порошенка на Львівщину чільне місце зайняли відвідини Академії сухопутних військ Збройних cил України імені гетьмана Петра Сагайдачного. У своїй промові перед військовослужбовцями  Президент відзначив особливу роль тих бійців, які беруть участь в Антитерористичній операції, і вручив державні нагороди тим із них, які проявили мужність та героїзм у зоні АТО. Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджені молодший сержант Вадим Масовець, старший солдат Володимир Сірків і старший солдат Андрій Шевчук.

Глава держави наголосив, що Україна переживає чи не найскладніший етап у житті держави, коли весь народ захищає територіальну цілісність, суверенітет і незалежність. Президент відзначив внесок Академії сухопутних військ у формування нового покоління військових. За період ведення бойових дій 62 офіцерів-випускників академії відзначено державними нагородами. Серед них і Герой України Євген Зеленський.

На переконання глави держави, кожний успіх на фронті залежить від професійної підготовки та особистих якостей військових. Саме задля розбудови сучасної ефективної армії в Україні необхідно якнайшвидше провести реформу оборонного сектору.

Тож необхідно змінювати застарілі підходи у підготовці Збройних сил та використовувати нові методи, які застосовуються країнами НАТО. Саме для цього, зазначив Президент, затверджено спеціальні програми підготовки та оснащення українських військових.

«До кінця року до парламенту буде передано план, яким чином нам реформувати оборонний сектор, значно підвищити ефективність Збройних сил і силових підрозділів, як зробити їх добре забезпеченими, мобільними й високооснащеними»,  — цитує слова Президента його прес-служба.

Петро Порошенко висловив переконання, що українське військо і надалі демонструватиме найкращі якості, а держава, в свою чергу, збільшуватиме підтримку оборонного комплексу та військових. Вона вже тепер перевела  економіку на воєнні рейки і віддає все, що може, для  української армії.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua