"Країни СНД можуть відмовитися від роумінінгу?"

18 липня 2013

ЗВ’ЯЗОК. Через кілька років країни СНД можуть відмовитися від роумінгу або знизити його вартість на порядок.

Про це заявив міністр зв'язку і масових комунікацій Росії Микола Нікіфоров, повідомляє «Интерфакс».

«У стратегічному плані через певну кількість років ми повинні відмовитися від роумінгу. Може бути, країни не відмовляться повністю від роумінгу, але вартість послуги повинна бути на порядок нижче», - сказав міністр.

У Киргизії глава Мінкомзв'язку РФ бере участь у 48-му засіданні ради глав адміністрацій зв'язку Регіональної співдружності в галузі зв'язку (РСЗ).

Нікіфоров зазначив, що країни, що входять до РСЗ, постійно на своїх засіданнях піднімають питання зниження цін на роумінг.

Для цього, за словами глави Мінкомзв'язку, Співдружність працює над зняттям бар'єрів для операторів в наданні послуг зв'язку своїм абонентам в інших країнах.

Міністр зазначив, що мова не йде про внесення питання про зниження цін на роумінг або його скасування до порядку денного засідань глав адміністрацій зв'язку РСЗ, так як Співдружність не може в ультимативному порядку диктувати умови приватному сектору.

Така робота не може проводитися і в країнах-учасницях організації, так як це буде неприпустимим державним регулюванням.

Регіональна співдружність в галузі зв'язку є відкритою міжнародної регіональної організацією з функціями міждержавного координуючого органу в галузі електричного, поштового зв'язку та інформатизації.

Організація об'єднує адміністрації зв'язку 12 країн СНД на правах повноправних учасників (Азербайджан, Вірменія, Білорусія, Грузія, Казахстан, Киргизія, Молдавія, Росія, Таджикистан, Туркменія, Узбекистан і Україна). Також зі статусом спостерігачів у роботі співдружності беруть участь Болгарія, Латвія, Литва, Естонія та Міжнародний союз електрозв'язку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua