"Кредит зменшить фінансові ризики"

20 травня 2015

Україна отримає додаткові кредитні ресурси від уряду США. Їх обсяг становитиме 1 мільярд доларів. Відповідну угоду підписали з нашого боку — міністр фінансів Наталія Яресько, від Уряду США — посол Джеффрі Пайєтт та директор місії USAID Джед Бартон. Документ покликаний підтримати економічні реформи, метою яких є відновлення економічної діяльності та розширення економічних можливостей для наших співгромадян.

Кредитні гарантії загальним обсягом 7,5 мільярда доларів буде надано протягом наступного року в рамках ширшого пакета фінансової підтримки України з боку її двосторонніх та багатосторонніх партнерів, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

«Від імені уряду і народу України я хочу щиро подякувати США за постійну і незмінну підтримку. Ця угода про надання кредитних гарантій є наріжним каменем підтримки, що така необхідна нашій країні в цей критичний для неї момент», — заявила Наталія Яресько.

Вона подякувала уряду США за довгострокову й цілковиту підтримку нашої Батьківщини в цей важкий час, коли Україна стала на шлях змін, і висловила надію, що наша країна й надалі може розраховувати на підтримку.

Опісля підписання посол США наголосив, що ці кредитні гарантії допоможуть Україні досягти короткострокових цілей у фінансуванні витрат і захистити найуразливіші верстви населення від впливу поточних, але дуже необхідних економічних перетворень. «Сполучені Штати Америки готові продовжувати підтримку України, в той час як міністр фінансів Наталія Яресько та її колеги будуть проводити реформи, спрямовані на побудову кращого майбутнього для народу країни», — додав Джеффрі Пайєтт.

Завдяки угоді учасники ринку оцінюватимуть ризик українських єврооблігацій на рівні суверенного ризику США.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua