"Кредити стабілізують фінансову ситуацію"

5 березня 2014

Зустрічі з делегацією Національних Зборів Французької Республіки на чолі з депутатом Національних Зборів Французької Республіки від Департаменту Сена-Сен-Дені, Головою Комісії у закордонних справах Елізабет Гігу провів учора Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.

У ході розмови сторони обговорили питання внутрішньополітичної ситуації в Україні, зокрема ті, що стосуються російсько-українського конфлікту на Кримському півострові. Остап Семерак наголосив, що уряд України демонструє «максимальну витримку». За його словами, «було надано відповідні розпорядження Збройним силам України не покидати дислокацію своїх військових частин, не застосовувати зброю під час можливих провокацій».

«Ми розраховуємо на підтримку Франції у прагненні України щодо відновлення програми співпраці з Міжнародним валютним фондом»

Міністр Кабінету Міністрів
Остап СЕМЕРАК

Під час зустрічі сторони також обговорили актуальні питання економічного та політичного характеру, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Зокрема, йшлося про те, що Україна розраховує на продовження програми євроінтеграції та підтримку Франції та ЄС у якнайшвидшому відновленні співпраці з міжнародними фінансовими інституціями, передовсім із МВФ. «Ми розраховуємо на підтримку Франції у прагненні України щодо відновлення програми співпраці з Міжнародним валютним фондом», — уточнив Остап Семерак.

Він повідомив, що 6 березня планується участь Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка у саміті Ради Європи у Брюсселі.

Остап Семерак також зазначив, що Україна розраховує на експертну допомогу Франції для реалізації конкретних проектів у рамках продовження в Україні внутрішніх реформ. «Ми ухвалили рішення щодо запрошення експертів, які могли б працювати радниками у міністерствах українського уряду», — сказав Міністр Кабінету Міністрів.

У свою чергу Елізабет Гігу запевнила у підтримці прагнень України. Вона наголосила, що «ті пропозиції, які вже на сьогодні озвучувалися, зокрема позика в сумі понад 6 мільярдів євро від Європейського Союзу за вигідними процентними ставками та допомога МВФ на підтримку платіжного балансу, – вже найближчим часом дадуть змогу збалансувати економічну ситуацію в Україні».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua