"Кредитну банківську картку помістили у смартфон"

11 березня 2015

На світовому конгресі мобільних технологій у Барселоні компанія «Visa» представила нову систему оплати «payWave» за допомогою мобільного звязку.

Це безконтактна технологія, яка дає змогу власникам карток Visa просто махнути своїм мобільним телефоном перед безконтактним платіжним терміналом, аби здійснити оплату. Тут використовується так звана технологія NFC (Near Field Communication).

«Споживачі мають змогу вводити дані своїх кредитних карток системи Visa у мобільні телефони. Це звичайний процес активізації, коли клієнт вводить у мобільний телефон свої облікові дані. Таким чином, створюється унікальний цифровий код, прив’язаний до телефону, що робить його безпечним. З цією картою, як і зі своєю фізичною кредитною карткою, вони можуть здійснювати платежі у будь-якому місці, де система Visa існує в безконтактному режимі. Тобто, немає жодної різниці, платите ви за допомогою пластикової картки чи за допомогою телефону», розповідає віце-президент компанії Прасанна Лахмінараянан.

Клаудіо Рокко, Євроньюз:

«А якщо телефон украдуть?»

Прасанна Лахмінараянан:

«Якщо у вас украли телефон, існує спосіб заблокувати номер платіжної картки на конкретному пристрої мобільного звязку».

Клаудіо Рокко, Євроньюз:

«Як саме все це відбувається?»

Прасанна Лахмінараянан:

«Я використовую ось цей регістр, щоб здійснити оплату, наприклад, за філіжінку кави «Американо», яка коштує 2 євро. На прилавку є спеціальний термінал, призначений для безконтактної оплати. У той момент, коли я беру до рук телефон, я активізую систему оплати, і вона здійснюється автоматично. Ви можете бачити, як саме в даний момент здійснюється оплата – 2 євро за каву».

Наразі систему ше не активізовано в Європі, проте компанія Visa планує невдовзі зробити це.

Copyright © 2015 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua