"Кримських переселенців консультують і на вокзалі"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
14 травня 2014

У приміщенні залізничного вокзалу Дніпропетровськ-головний, за залом очікування підвищеної комфортності, працює спеціальний координаційний центр, де жителям Криму надають консультації та допомагають з необхідною інформацією. Зокрема, представники різних відомств місцевих органів влади розповідають переселенцям із сонячного півострова про соціальні та пенсійні виплати, надають правові роз’яснення і насамперед повідомляють про забезпечення житлом для тимчасового проживання на Дніпропетровщині та можливе працевлаштування. 

Саме ці питання, за словами консультантів, найбільше цікавлять кримчан. Також до центру звертаються і дніпропетровці, які мають житло у Криму і бажають з’ясувати для себе певні юридичні тонкощі.

Графік роботи консультантів на вокзалі підлаштовано під прибуття потягів із півострова, щоб кримчани одразу могли отримати необхідну їм інформацію. За повідомленням прес-служби Придніпровської залізниці, центр працює у щоденному режимі: у будні — з 8.00 до 12.00 та з 16.00 до 20.00; у вихідні — з 8.00 до 14.00. Для отримання інформаційної допомоги прибулим потрібно пред’явити паспорт із кримською пропискою. Консультацію надають на місці, за потреби — у телефонному режимі. Якщо ж питання потребує детальнішого розгляду, людину скеровують до відповідного департаменту Дніпропетровської міської ради або облдержадміністрації. До речі, у Дніпропетровській ОДА діє Регіональний координаційний центр з організації роботи щодо підтримки сімей із території АР Крим та м. Севастополя, який і займається всіма питаннями переселенців. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua