"Кріс Фрум став королем ювілейного, сотого Тур де Франс"

22 липня 2013

ВЕЛОСПОРТ. Британський велогонщик «Скай» здобув неймовірну перевагу упродовж 20 етапів, а відтак на останньому спокійно приїхав у пелетоні до підсумкової перемоги.

21-ий етап простягався від Версаля до Парижа із захопливим фінішем на Єлисейських полях. Саме там почалася головна боротьба за перемогу. Минувши Ейфелеву вежу, на педалі потужно натиснули усі визнані спринтери. Марсель Кіттель, Андре Ґрайпель, Марк Кавендіш та Петер Саґан йшли ніздря в ніздрю до останніх метрів дистанції.

У підсумку Кіттель лише на мить випередив своїх суперників і фінішував першим. Другим став інший німець — Ґрайпель. Кавендіш доповнив чільну трійку. Словак Петер Саґан задовольнився четвертим місцем, але він став переможцем у заліку за очками.

Та головні тріумфатори приїхали через 53 секунди, це — команда «Скай» на чолі з Крісом Фрумом. Британська велогрупа дружно проїхалася під Тріумфальною аркою.

У загальному заліку Тур де Франс другим після Фрума несподівано став колумбієць Наїро Кінтана з команди «Мовістар». Іспанець Хоакін Родріґес з «Катюші» — третій, його співвітчизник Альберто Контадор — четвертий.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua