"Куди привів шовковий шлях"

Олександр ВЕРТІЛЬ
27 лютого 2014

Велику фінансову аферу намагалися провернути службові особи одного із сумських товариств, яке імпортувало тканини і текстильні вироби від іноземних фірм із Китаю й Туреччини. За попередніми підрахунками, від тіньових оборудок до бюджету не сплачено понад 26 мільйонів гривень ввізного мита та податку на додану вартість.

Як встановили співробітники оперативного управління ДПІ у м. Сумах ГУ Міндоходів у Сумській області, угоди укладали на основі підроблених документів за фіктивними цінами на товар. З’ясувалося, що навіть після порушення кримінального провадження службові особи продовжували свою злочинну діяльність, залучивши до схем мінімізації митних платежів інше підприємство.

Однак хоч би скільки вилася нитка — навіть і шовкова, — кінець їй неодмінно настає. Оперативники остаточно припинили злочинну діяльність товариства, вилучивши більш як 15 тонн тканини на загальну суму 35 тисяч доларів. У рамках розслідування кримінального провадження триває перевірка всіх обставин оборудки та причетних до неї осіб.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua