Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України виступив на сході України. Фото зі сторінки Луганської обласної філармонії у Фейсбуку.

Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України — один із найбільш відомих у Східній Європі симфонічних колективів, завітав на Схід України, щоб виступити у Сєвєродонецьку.

«Це не є політичний крок, а крок культури. Ми хочемо грати для вас, для луганчан та сєвєродончан. Тому, ми спеціально поставили цей концерт на Сході України в рамках Всеукраїнського ювілейного концертного туру до 100-річчя від дня заснування колективу», – звернувся ведучий зі сцени до всіх присутніх у концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Гастрольний концерт оркестру у Сєвєродонецьку почався з виконання героїчного твору – симфонічної поеми «Мазепа» Ференца Ліста, навіяної віршами Віктора Гюго.

Як повідомляє прес-служба Луганської обласної філармонії, загалом в цей вечір у залі панувала піднесена атмосфера, сповнена глибокого змісту і вишуканої музики. Виступ гостей із Києва дуже сподобався сєвєродонецьким глядачам.

Іванка МІЩЕНКО
для «Урядового кур'єра»