ОТ ТОБІ Й МАЄШ?!Британська преса критикує рішення наставника англійської збірної Фабіо Капелло базуватися у Польщі під час Євро-2012. Рішенням італійця незадоволені і в Україні, де згідно з жеребкуванням, Англія повинна буде провести груповий раунд турніру.

Як відомо, Англія потрапила в одну групу з Україною, Францією і Швецією. Дві гри англійці проведуть в Донецьку на «Донбас Арені», а одну в Києві на НСК «Олімпійський».

Рішення Капелло прийняв ще до жеребкування і змінювати його, не дивлячись на 1.500 км до Донецька і 900 - до Києва, не має наміру. В Англії ж вважають, що зайві перельоти напередодні матчів футболістам не підуть на користь.

Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков не розуміє рішення Капелло:. «У тому ж Донецьку три відмінні тренувальні бази, як і в Києві, і Харкові. Думаю, британці повинні змінити своє рішення. Так, ми спадкоємці Радянського Союзу, але з точки зору спортивної інфраструктури наші бази кращі за більшість Європейських».

Нагадаємо також, що жити в Україні відмовилася збірна Німеччини, яка свої ігри групового етапу повинна провести у Харкові та Львові. В той же час, збірна Франції, дізнавшись результати жеребкування, вирішила проміняти Польщу на Україну, «з поваги до країни», як свідчить офіційна версія.

ICTV