"Курсантів учать не боятися воювати"

20 червня 2014

Досвід військових, здобутий під час проведення антитерористичних операцій, оперативно впроваджують у навчальний процес підготовки фахівців у вишах, підпорядкованих Міністерству оборони. Про це заявив директор департаменту військової освіти та науки цього відомства генерал-майор Ігор Толок на брифінгу в Будинку уряду.

«Останні події, що відбувалися та відбуваються в Автономній Республіці Крим та у східних областях України, показують, що знання та практичні навички, отримані курсантами протягом навчання, не повною мірою забезпечують підготовку військового фахівця як особистості, морально та психологічно готової до роботи в умовах військового середовища, здатної застосовувати отримані знання при виконанні посадових обов’язків у військах та приймати відповідні рішення, зокрема й щодо використання зброї, — вважає фахівець. — Для оперативного та адекватного реагування на події під час антитерористичної операції організовано забезпечення вищих військово-навчальних закладів інформаційними матеріалами, пов’язаними з аналізом досвіду застосування збройних сил в АТО, оперативне впровадження в навчальний процес практичного досвіду, набутого в ході її проведення. Це сприяє підвищенню рівня фахової підготовки курсантів і слухачів на конкретних бойових прикладах».

Що важче в навчанні, то легше в бою. Фото з сайту odessa_life.od.ua

До навчальних планів і програм внесено відповідні зміни з вивчення та практичного опрацювання таких питань, як тактика дій військових підрозділів у складі загальновійськового угруповання з локалізації і нейтралізації збройних конфліктів; психологічна підготовка як один із видів забезпечення готовності до сучасного бою; психологічна та виховна робота у військовому підрозділі в умовах проведення АТО; інформаційна безпека під час застосування Збройних сил; правові основи застосування зброї військовослужбовцями.

За словами Ігоря Толока, така оперативність дуже важлива, адже незабаром близько тисячі випускників військових вишів прийдуть на службу.

Водночас, враховуючи реалії сьогодення, є потреба у підготовці фахівців з кібербезпеки та національної безпеки, тож цього року три ВНЗ набиратимуть студентів саме на такі спеціальності.

Одним із важливих завдань відомчої освіти Міноборони є відновлення підготовки фахівців для військово-морських сил. Очікують, що вже 1 вересня буде можливість навчатися за всіма необхідними спеціальностями в Одеській національній морській академії, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Також є можливість готувати фахівців за кордоном. Зокрема, отримано пропозиції щодо навчання фахівців військово-морських сил від Польщі, Німеччини, США, Італії. В Одесі вже розпочато мовну підготовку курсантів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua